Wat opdrachtgevers zeggen:

Woningen, individueel

In opdracht van de particuliere opdrachtgevers – meestal op voorspraak van de architect of projectmanager – heb ik de technische installaties mogen ontwerpen voor woningen te Asten-Heusden, Berkel-Enschot, Berlicum, Breda, Den Bosch, Drunen, Eindhoven, Esbeek, Esch, Goirle, Haaren, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Mierlo, Nuenen, Oisterwijk, Riel, Schijndel, Tilburg, Veghel, Vught, Waalre en Zeist. In veel gevallen ben ik daarbij ook betrokken bij de aanbesteding en het controleren en inspecteren van de bouw.

 

Van de opdrachtgevers heb ik de volgende referenties mogen ontvangen.

Nieuwe Referentie!

“Bij de verbouwing van ons woonhuis in eigen beheer, hebben we op advies van onze architect (Van Hooft Architecten uit Veghel), voor de technische installaties contact gezocht met Sjoerd Eegerdingk van Eklips. Ondanks eerdere ervaringen met een verbouwing in eigen beheer, kwamen we al snel tot de conclusie dat er bij het bouwen van een duurzame woning tegenwoordig veel komt kijken. Sjoerd heeft ons op een hele deskundige wijze uitleg en onafhankelijk advies gegeven over zaken als ventilatie, (vloer)verwarming, keuze voor soort en type warmtepomp, drainage, WTW etc, Hierdoor hebben we zelf met de diverse installateurs de juiste gesprekken kunnen voeren en ook met een goed gevoel onze keuzes gemaakt. Met de hulp van Sjoerd hebben we daarnaast al vroegtijdig in het ontwerpproces rekening kunnen houden met de noodzakelijke aanpassingen voor de installaties en het leidingwerk. Hierdoor zijn we in de uitvoeringsfase niet voor vervelende verrassingen komen te staan, bouwen we nu een passende woning en zijn we ook voor de toekomst flexibel. Ondanks dat we vooraf enige twijfel hebben gehad of we wel een adviseur nodig zouden hebben, zijn we inmiddels overtuigd van de toegevoegde waarde die het ons opgeleverd heeft! Daarnaast was het ook nog eens heel prettig samenwerken met Sjoerd. Een kundige, enthousiaste man die zijn afspraken nakomt, de tijd voor je neemt en ook gewoon erg fijn is in de omgang. Dus namens ons, bedankt Sjoerd!”

Bianca en Ari van Boxtel (Schijndel) 

 

“Samen met de architect (Van Der Schoot Architecten uit Schijndel) aan het ontwerpen gegaan en in dat proces hebben we Sjoerd / Eklips advies gevraagd om ons te helpen met het invullen van de verschillende behoeftes en daar advies voor te genereren dat we konden gebruiken in de keuze van oplossingen voor zowel techniek als leverancier. Sjoerd is in dialoog met mijzelf en architect interactief te werk gegaan en heeft op basis van de vooraf aangeleverde informatie en de informatie uit het interview een advies gegenereerd dat we daarna nog verder hebben doorgesproken. Ook in een latere fase (moeilijke leverbaarheid van merken / types WTW) heeft Sjoerd een alternatieve keuze gevalideerd. De waarde van het advies van Eklips zit hem met name in het persoonlijke aspect en het verder doorvragen op basis van vooraf veronderstelde keuzes. Zonder daarin dwingend te zijn komt er een praktisch implementeerbaar stuk advies uit. Met name het maatwerk dat Sjoerd levert is een aanrader voor toekomstige klanten, ik ben er in ieder geval zeer over te spreken en zou Eklips aanraden.”

Menno Kleingeld (Eindhoven)

 

“Wil je tegenwoordig een duurzame woning bouwen in een gasloze nieuwbouwwijk, dan kun je niet meer volstaan met het eenvoudig plaatsen van een verwarmingsketel.  Er moet van tevoren goed worden nagedacht over een integraal plan voor alle installaties, zoals verwarming, ventilatie, enzovoort. Gelukkig heeft onze architect ons in contact gebracht met Sjoerd van Eklips. Hij heeft onze wensen geïnventariseerd en vervolgens in overleg met ons voorstellen gedaan voor apparatuur, leidingen, enzovoort. Zijn rapport gaf ons inzicht in wat we nodig hadden en vormde een goede leidraad bij onze gesprekken met aannemers. Bovendien waren de overleggen met Sjoerd plezierig. Hij luisterde goed naar ons en kwam keurig zijn afspraken na. Kortom, een investering die loont.”

Wim Sterks (Esch)

 

Voor de ontwikkeling van onze nieuwbouwwoning wilde we een praktisch duurzaamheidsadvies. Het was onze insteek om een toekomstbestendige woning te maken. Dit betekent dat we, aan de hand van diverse scenario’s van Sjoerd, een heldere keuze hebben gemaakt in de zaken die we nu, met name, bouwkundig moeten doen en de flexibiliteit die we naar de toekomst wilden hebben. Die zit vooral in elektrische mobiliteit en de mogelijkheid om volledig los te komen van het net. We zijn te spreken over de degelijkheid van het advies en de kwaliteit van dienstverlening.

Rob van Kalmthout (Nuenen)

 

Inmiddels hebben wij in veel projecten met u samengewerkt. De opdrachten waren in vrijwel alle gevallen breed, van de werktuigbouwkundige installaties tot en met de elektrotechnische installaties met domotica. In  alle gevallen is het duurzaamheidsaspect onlosmakelijk verbonden met uw adviezen. Vooral dit laatste wordt steeds meer gevraagd en gewaardeerd door onze opdrachtgevers. Uw vergaande betrokkenheid en professionaliteit waarderen wij zeer. Daarbij is de samenwerking uiterst prettig, mede gezin het feit dat afspraken door u te allen tijde worden nagekomen. Ook vanuit opdrachtgeverszijde ontvangen wij alleen positieve reacties. Wij vertrouwen er op dat onze samenwerking ook in de toekomst op een zelfde wijze zal worden gecontinueerd.

Ron van Dalen (bureaumanager Bedaux de Brouwer architecten)

 

Sjoerd Eegerdingk is voor ons een neutrale deskundige gebleken in het web van aannemer, architect en onderaannemers. Zijn onafhankelijkheid, zijn deskundigheid en zijn passie voor techniekn maakte hem voor ons een onmisbare adviseur in het bouwproces. Sjoerd is een prettige persoonlijkheid die snel, accuraat en zeer zorgvuldig te werk gaar.

Olaf Rutten (Riel)

 

Eklips advies heeft mij zeer geholpen in het scherp krijgen van onze wensen t.a.v. de installaties. Ze hebben vervolgens het bestek in z’n geheel beschreven en ook de voorstellen van de beoogde installateurs beoordeeld op prijs en kwaliteit. Ze hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan ons bouwproject en waren accuraat in het nakomen van afspraken en plezierig in de wijze van samenwerken.

Jacques Eijkens (Goirle)

 

 

Sjoerd is vanaf het eerste begin betrokken geweest bij de bouw van ons nieuw huis. Er is zoveel mogelijk en de ontwikkelingen gaan daar zo snel, dat het niet goed is bij te houden. Sjoerd is altijd enthousiast en denkt echt mee en neemt ook de tijd, dat geeft gewoon vertrouwen en een heerlijk gevoeld dat je dat een beetje los kunt laten. Hij is erg kundig en kan goed aangeven wat wel slim is om te doen en wat je juist beter niet kunt doen. De verschillende systemen moeten ook goed bij elkaar passen, dat geeft hij goed aan. Een warmtepomp , wel of geen gas installatie, vloerverwarming, grijswateropvang, luchtventilatie die niet te vee lawaai mag maken, warmwater terugwinsysteem, en nog allerlei kleine dingen. En zeker zo belangrijk is zijn strenge keuring na installatie. Wij kunnen immers niet zien of het allemaal juist is uitgevoerd. Al met al is het een zeer fijne samenwerking geweest.

René Kerstens (Goirle) 

 

"Bouwen is werk voor specialisten, zeker als je in een gebouw goede energie en- klimaatprestaties wilt behalen. Eklips is zo’n betrouwbare en kundige specialist. Hij heeft ons héél goed geadviseerd bij de installaties voor ons nieuwe huis”

Simon van Esch (Oisterwijk) 

 

In 2015/16 hebben wij een nieuwe woning gebouwd. Het huis is voorzien van redelijk complexe installaties (warmtepomp, Oskar vat, zonneboilers, gebalanceerde ventilatie, luchtbevochtiging). De elektrische installatie en de water/afvoer (jij hebt daar een beter woord voor dat me even niet te binnen schiet) zijn redelijk standaard. Met de hulp van Eklips is dit alles tot in de details gespecificeerd op basis van discussies met de opdrachtgever en goed advies en aanbevelingen van Eklips. Dit heeft ertoe geleid, dat in de uitvoeringsfase alles probleemloos is verlopen en alles ruimschoots aan de hooggespannen verwachtingen voldoet. Bovendien heeft Eklips tijdens en na de uitvoeringsfase alles zeer goed begeleid en gecontroleerd. In het gehele traject heeft Eklips van het allereerste begin tot het einde een goede en zeer snelle service geleverd. Terugkijkend op ons project zouden we zeker opnieuw met Eklips in zee gaan. Sterker nog, we zouden niet weten hoe we zonder de hulp van Eklips een zo’n fijne woning hadden kunnen bouwen.

Rob Zwarts (Hilvarenbeek) 

  

Kantoor- en bedrijfsgebouwen

In opdracht van eigenaren beheerders – soms op voorspraak van de architect of projectmanager – heb ik de technische installaties mogen ontwerpen en/of begeleiden voor projecten te Almére, Asten-Heusden, Balk, Barsingerhorn, Beusichem, Eindhoven, Geldermalsen, Groessen, Leimuiden, Oosterhout, Rijen, Schijndel en Tilburg. In veel gevallen ben ik daarbij ook betrokken bij de aanbesteding en het controleren en inspecteren van de bouw.

 

Van de opdrachtgevers heb ik de volgende referenties mogen ontvangen.

 

De samenwerking met Sjoerd Eegerdingk is ons erg goed bevallen.  Makkelijk benaderbaar en kon onze wensen goed vertalen naar de praktijk. Het eindresultaat is prima. In opdracht van de architect en in overleg met ons heeft hij het ontwerp en bestek van  technische installaties tot in detail uitgewerkt en er op toe gezien dat de aannemer/installateurs het uitvoerden zoals bedoeld.

Rob Jansen (E-Zorg Amstelveen)

 

U heeft namens ons gezorgd voor de kwaliteitsborging van de technische installaties voor het nieuwe duurzame kantoorgebouw De Zeshoek in Geldermalsen. U gaf hiervoor leiding aan een zogenaamd commissioningteam en heeft controle uitgevoerd van de werktekeningen, de werkzaamheden in de bouw en de revisiestukken. Wij hebben u leren kennen als een betrouwbare, oprechte en deskundige technicus met verstand van het bouwproces en goede kwaliteiten op het gebied van leidinggeven, samenwerken, communicatie en rapporteren.

Bedankt voor de plezierige samenwerking.

Edwin van Roodselaar (DLH Ontwikkeling Zwolle)